Olenko itse velvollinen huolehtimaan varmuuskopioista?

Olet itse velvollinen säilyttämään varmuuskopiot tiedostoistasi. Kaikkiin Foral Design Oy:n webhotellipaketteihin sisältyy päivittäinen varmuuskopiointi katastrofitilanteita varten, ja varmuuskopioiden onnistumista seurataan päivittäin. Muistathan, että vakiintuneista toimintatavoista huolimatta olemme tekemisissä koneiden kanssa, eikä varmuutta voi koskaan maksimoida.

Muistathan myös, että monesti web-palvelimelle ei viedä lainkaan websivuston valmistuksessa käytettyä lähdekoodia, PhotoShop-kuvatiedostoja jne. Nämä ovat erittäin tärkeitä tiedostoja, jotta sivustosi päivittäminen on mahdollista. Ota niistä aina itsellesi varmuuskopio. Mikäli webhotellipaketin levytila sallii, voit tietenkin tuoda lähdetiedostot palvelimelle "lisäturvaan".

Jos tuot lähdetiedostot palvelimelle, ne voivat tiedostotyypistä riippuen olla myös downloadattavissa, mikäli joku tietää niiden hakemistopolun. Voit joko käyttää salasanasuojausta tällaisen hakemiston suojaamiseksi web- surffaajilta, tai sijoittaa tiedostot sivustosi kotihakemiston (htdocs tai wwwroot) alapuolelle.

Add Feedback