Miksi sivuni eivät näy hakukoneissa?

Hakukoneet tulevat sivustollesi linkkejä pitkin. Kannattaa siis huolehtia, että sivustollesi on linkkejä muista hakukoneista löytyviltä sivuilta. Ne eivät löydä sinne sattumalta kokeilemalla, josko sivustosi olisi jo julkaistu. Tämän vuoksi sivut kannattaa ilmoittaa hakukoneelle.

Alla on muutamia linkkejä sivuihin, joilla voit ilmoittaa sivusi hakukoneelle:

 

Google
https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url

Bing
http://www.bing.com/toolbox/submit-site-url

Yandex
http://webmaster.yandex.com/addurl.xml

Freewebsubmission
http://www.freewebsubmission.com/Muita vinkkejä sivutosi löydettävyyden parantamiseen:

Järjestä sivustollasi arvonta. Jostain kumman syystä sivustollasi alkaa käydä säpinä, kun jaat siellä jotakin veloituksetta.

Pyri saamaan juttu lehteen. Pyydä toimittajaa mainitsemaan Web-sivun osoite, josta saa lisätietoa.

Tuo esiin sivustoasi sellaisessa asiayhteydessä, että joku muu kiinnostuu ja käy katsomassa.

Linkit. Joku kirjoittaa omalle sivulleen linkin sinun sivullesi. Tämä tietysti edellyttää sen toisen sivuston aktiivista käyttöä. Internetissä linkkien tekeminen on vapaata ja ilmaista. Sinä saat tehdä linkin kenen tahansa sivuille lupaa kysymättä, samoin sinun sivustollesi saa tehdä linkin. Katso esimerkki siitä, kuinka voit tukea linkkien tekemistä omille sivuillesi.

Hakemistot. Sivusi saattaa päätyä erilaisiin hakemistoihin. Voit ilmoittaa sivustosi aiheen mukasiin maksuttomiin tai maksullisiin hakemistoihin. Tyypillisesti hakemisto on lista linkkejä, jotka on jaettu aihealueisiin. Ole tarkkana maksullisten palveluiden kanssa, varmista että saat rahoillesi vastinetta.

Hakupalvelimet (search engines), joita on suuri määrä erilaisia. Muutaman hyvän hakupalvelimen käytön osaaminen kuuluu webinkäyttäjän perustaitoihin.

Add Feedback